Service auto Iasi Orepan AutoCrew


Infoline: 0744-481.195
www.service-auto-iasi.ro

Tiparit la 16:58:07 - 30-03-2020

Intretinere si revizii periodice auto

Schimb lichid frana si servo-directieIndiferent de cât de mulți kilometri ați parcurs, este important ca lichidul de frână al mașinii dvs. să fie înlocuit prima dată la 3 ani, apoi la fiecare 2 ani. Calitatea lichidului de frână este vitală pentru asigurarea performanței optime a sistemului de frânare al mașinii dumneavoastră.

Lichidul de frână este higroscopic, atrage umezeala. Cu timpul, va absorbi apa din atmosferă. Un conținut prea mare de apă poate duce la apariția coroziunii în instalația de frânare. În afară de aceasta, punctul de fierbere al lichidului de frână va scădea, astfel încât la solicitarea puternică a frânelor în instalația de frânare se vor forma bule de aer, și astfel se va înrăutăți funcționarea frânelor. Acest lucru poate avea ca urmare chiar, în cazuri grave, un eșec complet de frânare.

De aceea:
-Schimbul lichidului de frână trebuie efectuat neapărat conform intervalelor recomandate.
-Utilizați numai lichidul de frână recomandat -> caietul “Sfaturi și întreținere”, capitolul “Verificarea și completarea”.
-Dacă schimbul lichidului de frână se realizează la intervale mai mari decât cele recomandate, există pericolul producerii accidentelor!
Tags: intretinere,revizie,revizii,periodice,schimb,lichid,frana,servo,directie,servodirectie,dot